BEZ SVATEBNÍ SCHŮZKY ANI RÁNU
BLOG / 18.02.2020

TAGY: SVATBA, DODAVATELÉ, SCHŮZKA, KAFE

 
Pokud hrajete rádi vabank nebo jste od přírody flegmatik, kterému by v roli fotografa na svatbě nevadil ani Rowan Atkinson, tak tenhle článek vůbec nečtěte.
Ve všech ostatních případech ale zvažte, zda mu můžete věnovat pár minut ( přesně 5 ).
 
S jistou nadsázkou představuje svatební schůzka jednu z posledních příležitostí, kdy zjistit, jak se věci mají a případně vzít do zaječích. 
A to nejen ve vašem případě.
Pravda, utěk se moc často nekoná.
Jednou jedinkrát jsem po svatební schůzce vycouvala z domluvené spolupráce. Intenzivní pocit, že na téhle svatbě být nechci, mne neopustil po zbytek dne a tak jsem na jeho sklonku sedla a napsala omluvný mail.
Někdy je to prostě tak.
Na první pohled vychází všechno fajn. Sedí volný termín, cena i portfolio, ale chemie  jednoduše nefunguje.
V tomto případně osobní setkání nic nenahradí.
 
Hlavní je ovšem to, že dobře vedená svatební schůzka dokáže snížit riziko fotografických nedorozumnění a katastrof na minimum.
 
Neměli jste čas na schůzku se svým svatebním fotografem? 
Pak jste mu asi neřekli, že vaše maminka se s vaším budoucím tchánem opravdu nesnese a že každý pokus postavit je na společnou fotku vedle sebe bude po zásluze potrestán.
 
Možná jste fotografovi chtěli opatrně říci, že cizí děti fakt nemusíte, jenže jste toho měli moc, schůzka se vám nikdy nehodila a tak teď udiveně listujete galerií plnou roztomilých batolat a psíků, kterých jste měli plné zuby už na svatbě.
 
Možná byste fotografovi i řekli, že si nepřejete, aby vaše hosty obtěžoval složitým naháněním do srdíčka ( ach bože, díky, že to po mně nechcete :-)) a nutil je do legračních scének, kdy se vás Karel s Tondou snaží roztrhnout  vejpůl, ale schůzka nebyla, po mailu vás to vůbec nenapadlo a tak, když na  ty scénky doopravdy došlo, styděli jste se až do morku kostí, protože to vážně nebyl váš šálek kávy.
 
Trvejte na setkání se svými dodavateli ještě před svatbou a ujistěte se, že jsou to opravdu vaši lidé.
To, co platí pro fotografy, platí i pro květinářky, koordinátorky, vizážistky a ostatní profese, se kterými se  ve svůj velký den potkáte.
Dejte jim šanci poznat vás i vaše přání včas.
 
Vzpomínám si na tajné akcionáře, kteří se za žádných okolností na fotkách objevit nesměli.
Čerstvou přítelkyni ženichova syna jejíž odtajnění bylo naopak žádoucí.
Zásnuby svědků v přímém přenosu, které bych bez předchozích instrukcí neměla šanci nafotit.
Lucii Bílou, které jsem se měla za každých okolností s foťákem vyhýbat.
A vyhrábla bych z paměti ještě další půvabné detaily dávno odfocených svateb, na které mne moji milí novomanželé prozřetelně připravili dopředu.
 
Svatební schůzka prostě dává smysl.
A navíc máme tady u nás v Ústí fakt dobrý kafe! :-)
image